Росія майже не влучала в ІДІЛ з неба - розслідування

Росія майже не влучала в ІДІЛ з неба - розслідування

Укрінформ
Більша частина авіаударів РФ у Сирії була здійснена по територіям, де діють групи, що протистоять режиму Башара Асада, а не по територіям, контрольованим ІДІЛ.

Такого висновку дійшла міжнародна група активістів-розслідувальників Bellingcat, проаналізувавши відео авіаударів, опублікованих Міноборони РФ на офіційному каналі в YouTube.

«Команда Bellingcat провела геолокацію, верифікацію та візуалізацію всіх відео авіаударів, опублікованих Міноборони РФ на офіційному каналі в YouTube станом на 25 жовтня. У результаті ми дійшли однозначних висновків, що переважна більшість російських авіаударів була спрямована по позиціям, що займають групи повстанців, які не відносяться до ІДІЛ і становлять безпосередню загрозу сирійському режиму і його лідеру Башару Асаду", - йдеться у доповіді Bellingcat.

За даними доповіді, удари по ІДІЛ завдавалися вкрай рідко. "Із 60 записаних на відео ударів лише один був проти ІДІЛ і в тій точці, яку вказало Міноборони. 14 інших ударів, заявлених як удари по ІДІЛ, були по вказаним міністерством точкам, але наявні данні не вказують, що жодна з цих точок знаходиться під контролем ІДІЛ", - зазначили у Bellingcat.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-