США відповіли на звинувачення Путіна щодо

США відповіли на звинувачення Путіна щодо "подвійних ігор" у Сирії та Іраку

Укрінформ
Сполучені Штати ведуть прозору та ефективну міжнародну політику щодо протистояння тероризму в Сирії та Іраку, й надають підтримку місцевим силам у їх боротьбі з угрупованнями "Ісламської держави" та Аль-Каїди.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми залишаємося вірними своїм підходам у боротьбі з тероризмом, якщо говорити про заходи протидії Аль-Каїді або ІДІЛ у регіоні", - заявив Тонер у відповідь на прохання журналістів прокоментувати звинувачення Путіна щодо ведення американцями "подвійних ігор" на Близькому Сході.

Тонер зауважив, що американська сторона вважає ефективними дії міжнародної коаліції, яка наносить авіаудари та надає підтримку місцевим військовим формуванням "для більш ефективної боротьби з ІДІЛ". Крім того, він згадав про допомогу США силам безпеки Іраку, які також протистоять "Ісламській державі".

"Це один із компонентів загальної стратегії Сполучених Штатів у боротьбі з тероризмом", - підкреслив представник американського держдепу.

Раніше в четвер президент РФ Володимир Путін під час виступу в Сочі на дискусійному клубі "Валдай" зазначив, що Америці "важко вести подвійну гру" в протистоянні тероризму. Російський лідер, очевидно, мав на увазі підтримку США сирійської опозиції, яка виступає проти кривавого режиму Асада.

Зокрема, Путін звинуватив Штати в тому, що вони оголошують боротьбу з терористами і одночасно намагаються використати частину з них для того, "щоб розставляти фігури на близькосхідній дошці у своїх інтересах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-