У справі екс-прем’єра Молдови з'явився «румунський слід» - ЗМІ

У справі екс-прем’єра Молдови з'явився «румунський слід» - ЗМІ

Укрінформ
Суддя Апеляційної палати румунського міста Ясси Дан Антон підозрюється в отриманні вигоди з впливу.

Згідно з даними румунського Управління по боротьбі з корупцією, суддя, в обмін на грошову винагороду, пообіцяв двом італійським бізнесменам протегувати перед тодішнім прем'єр-міністром Молдови Владом Філатом для отримання ліцензійних документів для відкриття в Кишиневі банку, повідомили румунські ЗМІ.

«Судью Ясської Апеляційної палати Дана Антона було викликано на допит в Управління по боротьбі з корупцією. Він звинувачується у тому, що пообіцяв двом італійським бізнесменам, в обмін на грошову винагороду, протегувати перед тодішнім прем'єр-міністром Молдови Владом Філатом для отримання ліцензійних документів для відкриття у Кишиневі комерційного банку», - зазначають журналісти.

Суму хабара, який повинен був отримати суддя, поки що не оприлюднено.

Нагадаємо: колишнього прем'єр-міністра Молдови Філата заарештовано на 30 днів щодо звинувачення у корупції й отриманні вигоди з впливу. Прокуратура Молдови не виключає при цьому, що Філат був причетний до розкрадання більше мільярда доларів з банківської системи країни, що згодом призвело до банкротства трьох найбільших банків Молдови – Ощадбанку, Соціального банку і «Unibank».

Нині слідчі проводять додаткові обшуки в будинку Філата.

Фото: moldovenii.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-