Німеччина та Ізраїль по-різному бачать шляхи вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту

Німеччина та Ізраїль по-різному бачать шляхи вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель закликала Тель-Авів внести свій внесок у справу деескалації в регіоні і зробити кроки у напрямку визнання прав Палестини.

Про це глава німецького уряду заявила в середу в Берліні на спільній з ізраїльським колегою Біньяміном Нетаньяху прес-конференції, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми вважали і продовжуємо вважати, що було б важливо вирішити ізраїльсько-палестинський конфлікт, і рішення на базі двох держав для цього було б кращим способом", - заявила канцлер.

У Берліні переконані, що "саме молоді палестинці повинні отримати перспективу запобігти застосування насильства".

Меркель також запропонувала сприяння Німеччини і всього Європейського Союзу в справі переговорів. У той же час вона визнала право Ізраїлю на захист власних громадян, однак зауважила, що "заходи безпеки завжди повинні бути пропорційними".

Нетаньяху, в свою чергу, повідомив, що впродовж минулих тижнів у його країні було скоєно 40 терористичних атак, а в день його візиту до Берліна у середу - ще три.

Він підкреслив, що єдиною метою палестинських терористів, за їх власними словами, є «знищити Ізраїль, що їх абсолютно не хвилює мир». Прем'єр запевнив, що "Ізраїль хоче миру, миру c чітко встановленими гарантіями безпеки, які Ізраїль може захищати, причому власними методами". Він звинуватив палестинців і особисто їх лідера Аббаса в небажанні вести переговори, у брехні, розпалюванні ненависті та закликів до насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-