Маккейн: Обама повинен надати зброю Україні

Маккейн: Обама повинен надати зброю Україні

Укрінформ
Президент США, який за Конституцією є верховним головнокомандувачем, повинен прийняти рішення про надання Україні оборонного озброєння з огляду на переважну двопартійну підтримку цього питання в Конгресі США.

Таке переконання висловив у вівторок в Вашингтоні глава Комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Конституція говорить, що президент США є верховним головнокомандувачем, тож для нас це означає, що він повинен дати цю зброю (Україні – ред.)", - наголосив Маккейн під час обговорень в Інституті Брукінгса законопроекту про виділення коштів на оборону США в 2016 фінансовому році.

Сенатор підкреслив, що питання летальної військової допомоги для України перебуває виключно в рамках повноважень президента, і "ми (законодавці – ред.) хочемо, щоб він слідував цій політиці".

Маккейн зауважив, що багато разів був в Україні й бачив, наскільки українцям потрібні "Джавеліни" (сучасні американські протитанкові комплекси – ред.).

"Багато людей, які загинули там, хоробро боролися, маючи в руках зброю ХХ століття, проти зброї XXI століття, яку поставляє туди Володимир Путін", - зазначив Маккейн.

Сенатор вкотре розкритикував зовнішню політику нинішньої адміністрації Білого дому, наголосивши, що зараз не бачить американського лідерства у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-