Нині з безпекою гірше, ніж за Холодної війни - Вершбоу

Нині з безпекою гірше, ніж за Холодної війни - Вершбоу

Укрінформ
Заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу вважає, що геополітична ситуація нині значно нестабільніша, ніж у часи Холодної війни, коли Північноатлантичний союз востаннє здійснював широкомасштабні військові навчання.

Про це він заявив, виступаючи на відкритті навчань НАТО Trident Juncture, повідомляє "Радіо Свобода".

"Він (Вершбоу - ред.) згадав про окупацію Росією українського Криму і підтримку Москвою сепаратистів на сході України, війну Росії проти поміркованої збройної опозиції в Сирії і поширення терористичних угруповань на територіях Сирії й Лівії", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника генсека НАТО, нинішні навчання покажуть, що Альянс "може впоратися з усім – від звичних бойових зіткнень до тонших методів гібридної війни і пропаганди".

Як сказав Вершбоу на урочистій церемонії відкриття в місті Трапані на італійському острові Сицилії, це місто стане оперативним центром навчань, основна частина яких почнеться в середу, 21 жовтня і протриває до початку листопада. Навчання з участю 36 тисяч військових із понад 30 країн, серед яких не тільки члени НАТО, а й їхні союзники, зокрема, й Україна, відбудуться, крім Італії, також на території і в територіальних водах Іспанії й Португалії.

Легенда навчань – вторгнення великої країни-агресора до малої країни-члена НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-