У Чорногорії зіткнення з поліцією, опозиція вимагає негайної відставки прем'єра

У Чорногорії зіткнення з поліцією, опозиція вимагає негайної відставки прем'єра

Укрінформ
У столиці Чорногорії другий день поспіль тривають сутички поліції і демонстрантів.

Тисячі людей, які виступають за відставку прем'єр-міністра Міло Джукановіча і очолюваного ним лівого уряду, в неділю, 18 жовтня, знову вийшли на вулиці.

Як повідомляє Reuters, поліція оточила всі держустанови, включаючи парламент і будинок уряду. Невелика група людей в масках, що була серед демонстрантів, закидала поліцейських камінням і пляшками з бензином. У відповідь поліція застосувала сльозогін.

Тим часом в ході маніфестації опозиція висунула ультиматум прем'єр-міністрові, погрожуючи масовими акціями протесту.

"Якщо до суботи не буде створено перехідний уряд і Джуканович не піде, люди з усієї Чорногорії прийдуть до Подгориці", - заявив один з лідерів опозиційного "Демократичного фронту".

Зі свого боку, Демократична партія соціалістів Чорногорії, головою якої є Джуканович, спростувала чутки про те, що прем'єр на своєму літаку залишив країну.

Починаючи з кінця вересня опозиційні лідери виводять на вулиці Подгориці тисячі людей. Противники нинішньої влади вимагають створення тимчасового уряду і проведення дострокових парламентських виборів. Чергові вибори в Чорногорії мають відбутися навесні 2016 року.

Фото з сайту lokalno.mk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-