Росіяни б’ють усі рекорди у прагненні потрапити до США - Bloomberg

Росіяни б’ють усі рекорди у прагненні потрапити до США - Bloomberg

Укрінформ
Кількість росіян, які намагаються емігрувати до США найбільша в історії, що йде у розріз із даними дослідження "Левада Центру", згідно з якими 71% росіян вважають Сполучені Штати негативною світовою силою.

Про це пише Bloomberg у статті "Якщо росіяни так ненавидять США, то чому хочуть туди переїхати?".

"Держдепартамент каже, що кількість російських заявок на участь у лотереї грін-карт цього року побила історичний рекорд із 265 086 (заявок – ред.), хоча лише 4 із 10 тис. позицій передбачені для росіян", - зазначає видання.

Окрім того, за даними Державного департаменту, 245 638 росіян лише за минулий рік отримали візи із правом тимчасового працевлаштування або навчання у США, що вдвічі більше, ніж десять років тому, хоча населення Росії відтоді не збільшилось.

Ще 3 622 росіянам дозволили постійно жити в США через сімейні та інші обставини, у тому числі 56 особам були видані візи після згоди на інвестування понад $500 тис. у створення нових робочих місць.

За словами американської правозахисниці радянського походження Марини Фуксмен, багаті росіяни значно частіше розглядають США як безпечне місце, щоб "припаркувати свої гроші, сім’ю і дітей" через нестійку економіку Росії і звуження кола улюблених бізнесменів Путіна.

Вона також зазначила, що багато із її клієнтів-росіян бояться відкрито говорити про власну зацікавленість в еміграції.

Нагадаємо, окрім чверті мільйона росіян, котрі отримали американські візи, ще 75 300 отримали дозволи на проживання у ЄС та Швейцарії лише за 2010 рік, що на чверть більше, ніж у попередні роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-