Канадська опозиція обіцяє збільшити фінансову підтримку України

Канадська опозиція обіцяє збільшити фінансову підтримку України

Укрінформ
Найпопулярніша партія Канади обіцяє надати українській економіці додаткову фінансову та експерту підтримку.

Про це йдеться у відповіді президента Ліберальної партії Канади Анни Гайні на запит Конгресу українців Канади, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Ліберальний уряд надасть додаткову фінансову допомогу України та закличе інші західні уряди і установи, такі як МВФ, Світовий банк та ЄБРР потужно підтримати Київ під час втілення необхідних економічних реформ», - повідомила Гайні.

Вона додала, що ліберали тиснутимуть на іноземних кредиторів з метою реструктуризації українського боргу. «Ми також тиснутимемо на іноземних кредиторів задля проведення реструктуризації українського боргу та надання враженій економіці країни більш вагомої, довготермінової фінансової підтримки», - зазначила президент Ліберальної партії.

Окрім цього Оттава надасть Києву експертну та іншу консультаційну допомогу. «Ліберальна партія Канади твердо вірить, що Канада має унікальні можливості для підтримки реформ в Україні за допомогою надання експертних консультацій щодо енергетичних та юридичних питань, охорони здоров’я, інфраструктури та національної оборони», - наголосила Гайні.

Зазначимо, що 19 жовтня в Канаді пройдуть федеральні вибори за результатами яких буде сформовано новий уряд. Наразі опитування свідчать, що найбільшу підтримку населення має опозиційна Ліберальна партія, від якої на 4% відстає провладна Консервативна і на 13% - Нова демократична, а Зелена партія може отримати всього кілька мандатів. Нині більшість у парламенті країни має Консервативна партія, а посаду прем'єр-міністра вже 10 років обіймає її лідер - Стівен Харпер, відомий своєю проукраїнською позицією.

Третя за популярністю Нова демократична партія та Зелена партія Канади також підтвердили свої намір збільшить підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-