Саміт ЄС ухвалив кілька важливих рішень для безпеки кордонів - Туск

Саміт ЄС ухвалив кілька важливих рішень для безпеки кордонів - Туск

Укрінформ
Європейська рада ухвалила важливі рішення, які дозволять посилити захист зовнішніх кордонів ЄС.

Про це заявив Президент Європейської ради Дональд Туск за результатами першого дня саміту ЄС, який проходить у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я хочу висловити обережний оптимізм. Сьогодні увечері ми ухвалили декілька важливих рішень, які допоможуть нам убезпечити зовнішні кордони ЄС», - заявив Президент Європейської ради.

Європейські лідери наголосили, що вирішення кризи міграції та біженців є спільним зобов’язанням, що вимагає всеохоплюючої стратегії та рішучих зусиль у дусі солідарності і відповідальності.

Глави держав та урядів вирішили прискорити взаємодію з Туреччиною у питанні ухвалення спільного плану дій із зупинення потоків біженців з території цієї країни.

У питанні посилення захисту зовнішніх кордонів ЄС Європейська рада доручила продовжити роботу над поступовим встановленням інтегрованої системи управління і контролю над цими кордонами. Це передбачає розширення нинішнього мандату агентства ЄС із контролю за зовнішніми кордонами Frontex, включаючи розгортання та перекидання груп із швидкого реагування на порушення кордону.

У процесі реагування на проникнення потоків біженців до Європи та забезпечення повернення нелегальних мігрантів лідери домовилися про створення місць прийому біженців у погоджених часових рамках з метою забезпечення ідентифікації, реєстрації та взяття відбитків пальців.

Окрім цього в ЄС заявили про активізацію політики і проведення конкретних заходів з метою більш ефективного повернення нелегалів до країн свого походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-