Прем'єр Австралії – родичам жертв МН17: Ми не дамо Росії знущатися над собою

Прем'єр Австралії – родичам жертв МН17: Ми не дамо Росії знущатися над собою

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл запевнив родичів загиблих у катастрофі Боїнга МН-17, що уряд країни не припинить своїх зусиль для притягнення до відповідальності винуватців катастрофи і не дасть Росії залякувати себе.

Про це він сказав під час виступу у парламенті, коментуючи результати технічного розслідування щодо причин катастрофи, представленого Радою з питань безпеки Нідерландів, повідомляє австралійська газета The Sydney Morning Herald

"Вимоги правосуддя досі не реалізовані. Відповідальні за цей злочин мають відповісти за нього... Ми не дамо Росії знущатися над собою", - сказав він.

Він відзначив, що Австралія розчарована тим, що Росія застосувала право вето у Раді безпеки ООН, заблокувавши створення міжнародного трибуналу. Однак, Тернбулл запевнив, що розслідування, яке проводить Міжнародна спільна слідча група, куди входять представники України, Австралії, Нідерландів, Малайзії та Бельгії, "безстрашно" триватиме.

Як повідомляв Укрінформ, Рада з питань безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи Боїнга МН-17, у якій загинуло 298 людей, серед них - 38 громадян Австралії. Голландський Радбез встановив, що літак було збито боєголовкою, запущеною із системи "Бук".

Кримінальне розслідування, яке проводить Міжнародна спільна слідча група, триває. Очікується, що кримінальне слідство  проводитиметься і в наступному році. Водночас, за даними прокуратури Нідерландів, слідство має в полі зору групу осіб, які потенційно можуть бути підозрюваними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-