Європарламент підтримує продовження санкції проти Росії

Європарламент підтримує продовження санкції проти Росії

Укрінформ
У Європарламенті висловлюють підтримку Україні та рішуче закликають не припиняти режим санкцій проти Росії, доки Москва у повному обсязі не виконає своїх зобов’язань за Мінськими домовленостями.

Такі переважні позиції висловили депутати Європарламенту під час дебатів про ситуацію в Україні у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я абсолютно упевнений, що будь-які сигнали Москві про можливість послаблення або скасування режиму санкцій є надто передчасними. Кремль сприйме це лише як нашу слабкість», - сказав представник політичної групи Альянсу лібералів і демократів за Європу, голова Делегації ЄП до парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Петрас Ауштревічус.

Він попередив колег про те, що не можна бути надто оптимістичними.

«Учора був порушений режим припинення вогню. Один український солдат був убитий. Тиша є дуже крихкою», - зауважив литовський політик.

Він позитивно оцінив останню зустрів у нормандському форматі та привітав її результати. Водночас Ауштревічус відзначив, що Кремль намагається своїми діяти шантажувати проведення місцевих виборів на Донбасі.

«Я упевнена, що у січні (2016 року, коли спливають дії санкцій ЄС проти Росії – ред.) не повинно бути жодного рішення, доки у східній Україні не відбудуться суттєві перетворення», - підкреслила, у свою чергу, представник політичної групи «зелених» Ребека Хармс.

Вона також розкритикувала нещодавно висловлену позицію президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера про те, що ЄС не повинен координувати із США свої зусилля у тиску на Росію.

«Санкції можуть бути скасовані, коли усі Мінські домовленості будуть втілені у життя у повному обсязі», - заявив голова комітету ЄП у закордонних справах, представник фракції Європейської народної партії Ельмар Брок.

Він наголосив, що ЄС повинен продовжувати свою підтримку процесу реформ в Україні.

У своїх виступах європарламентарії також засуджували військову ескалацію Росії у Сирії та нагадували про окупацію Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-