МЗС знову розкритикувало судилище над Савченко

МЗС знову розкритикувало судилище над Савченко

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вкотре висловило рішучий протест у зв’язку з продовженням у Росії суду над Надією Савченко.

У коментарі зовнішньополітичного відомства він названий судовим фарсом над незаконно утримуваною в Росії громадянкою України.

«Перебіг судових засідань у Донецькому міському суді Ростовської області Росії вкотре засвідчив виключно політичний характер кримінального переслідування громадянки України. Особливе занепокоєння викликає застосування Росією своєї юрисдикції до епізодів, що нібито сталися на території України. Вважаємо неприпустимими дії обвинувачення та суду на обмеження права захисту Надії Савченко задавати в ході слухань запитання так званим «свідкам обвинувачення» – учасникам незаконних збройних формувань, які діють на території України, та посилання при цьому на обмеження, встановлені російським законодавством щодо державної таємниці», – мовиться в заяві.

В МЗС також знову наголосили, що Росія продовжує грубо порушувати взяті на себе зобов’язання у рамках Ради Європи, ігноруючи статус Надії Савченко як члена Парламентської асамблеї Ради Європи, що користується відповідним імунітетом.

"Київ вимагає від Росії негайно відновити повагу до принципів та норм міжнародного права та забезпечити звільнення Надії Савченко та всіх незаконно утримуваних громадян України, які перетворились на політичних в’язнів у Росії", - мовиться в заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-