Ер-Ріяд натякнув Путіну, що Сирію Кремль не потягне

Ер-Ріяд натякнув Путіну, що Сирію Кремль не потягне

Укрінформ
Російська військово-повітряна операція в Сирії "матиме небезпечні наслідки".

Дії Москви призведуть до ескалації конфлікту і надихнуть багатьох радикалів з усього світу до участі у війні в Сирії. Про це російським лідерам заявили високопоставлені чиновники Саудівської Аравії, повідомляє Reuters з посиланням на джерело в саудівській делегації.

На зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим у неділю міністр оборони Саудівської Аравії Мухаммад ібн Салман Аль-Сауд і керівник зовнішньополітичного відомства країни Адель Аль-Джубейр заявили, що Ер-Ріяд продовжить і далі підтримувати і надавати допомогу помірній опозиції в Сирії, цитують Відомості співрозмовника інформаційного агентства.

«Російська участь у війні в Сирії втягує їх [Москву] в релігійні війни», – сказало джерело. «Недавня ескалація сприятиме залученню в цю війну екстремістів і джихадистів», – зазначив він.

Саудівська Аравія закликала Москву приєднатися до існуючої коаліції на чолі з США, щоб допомогти в боротьбі з тероризмом в Сирії, зазначив співрозмовник агентства. Він також підкреслив, що Ер-Ріяд наполягає на тому, щоб Башар Асад залишив посаду президента Сирії.

Раніше прес-служба президента Росії повідомляла, що в неділю відбулася зустріч Володимира Путіна, Сергія Лаврова, міністра промисловості і торгівлі Дениса Мантурова, міністра енергетики Олександра Новака, міністра оборони Сергія Шойгу, а також глави Інгушетії Юнус-Бека Євкурова з міністром оборони Саудівської Аравії Мухаммадом ібн Салман Аль-Саудом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-