Путін лякає світ високоточною зброєю

Путін лякає світ високоточною зброєю

Укрінформ
Російська Федерація може застосувати високоточну і високотехнологічну зброу, якою модернізує свою армію.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін, повідомляє РІА Новости.

"В принципі, всі наші партнери, у всякому разі, на експертному рівні, знають, що у Росії є така (високоточна) зброа... Є люди, добре навчені, підготовлені, які можуть її системно застосовувати... У Росії є воля її застосувати, якщо це відповідає національним інтересам держави і російського народу", - сказав він на одному з російських телеканалів.

Путін заявив, що Росія змушена модернізувати свою армію високоточною і високотехнологічною зброєю, оскільки багато комплексів застаріли, а система озброєнь у світі вдосконалюється. При цьому, як запевнив він, справа не у світовій гонці.

За словами Путіна, партнери повинні знати, що Росія може в разі загрози для забезпечення своєї безпеки застосувати цю зброю.

Говорячи про застосування високоточної зброї в Сирії, президент РФ нагадав, що каспійська флотилія вже випустила крилаті ракети.

"Ці ракети стоять на озброєнні не так давно - з 2012 року. Їх дальність - 1,5 тисячі кілометрів, але це, звичайно, високотехнологічна, сучасна високоточна зброя. Не тільки такими ракетами, але і наземною технікою, авіаційною технікою цього новітнього покоління плануємо переозброїти всю російську армію. Це складні комплекси і, як показала практика їх застосування, досить ефективні", - заявив Путін.

Він уточнив, що крилаті ракети, спрямовані, як стверджує Путін, проти терористів, що здійснили 147 поворотів, йшли на висоті від 80 до 1,3 тисячі метрів, а швидкість порівняна зі швидкістю реактивного літака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-