У Німеччині громлять притулки для біженців

У Німеччині громлять притулки для біженців

Укрінформ
Зростаючий потік біженців супроводжується в Німеччині збільшенням числа ксенофобських проявів, так і бійок між самими шукачами притулку.

Це, в сукупності із загрозою проникнення в країну терористичних елементів, хвилює німецьких правоохоронців, заявив у неділю в ефірі «Німецького радіо» керівник Федерального відомства із кримінальних справ (BKA) Хольгер Мюнх.

Він повідомив, що в його та інші відомства «надійшли понад 70 сигналів про те, що серед прибулих в Німеччину біженців є особи, пов'язані з ИДІЛ».

Однак конкретних доказів у спецслужб і поліції поки немає, хоча будь-яка подібна інформація, чи надходить вона від зарубіжних колег або від самих біженців, ретельно перевіряється. Правоохоронці сумніваються в тому, що якщо б якесь закордонне терористичне угруповання готувало теракт у Німеччині, воно засилало б у країну своїх агентів шляхом, яким сюди потрапляють біженці.

Стосовно фактів бійок, іноді масових, у таборах біженців, керівник ВКА запевнив, що такі є передусім наслідком переповненості цих установ, тоді як етнічна або релігійна ворожнеча грає значно меншу роль.

Хольгер Мюнх також підтвердив "різке збільшення" кількості нападів на притулки для біженців з боку радикально налаштованих німців, що не може не турбувати владу. З початку року вже зафіксовано понад 500 таких випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-