МН-17: Група Bellingcat встановила причетних до транспортування БУКа

МН-17: Група Bellingcat встановила причетних до транспортування БУКа

Укрінформ
Міжнародна група активістів-розслідувачів Bellingcat опублікувала власне розслідування катастрофи Боїнга МН-17.

Доповідь, зроблену на підставі аналізу відкритих джерел інформації, зокрема численних фото, опубліковано на сайті Bellingcat.

Активісти встановили, що БУК, яким було збито літак "Малайзійських авіаліній", є російським комплексом, який перебував у складі 53-ї бригади, що дислокується біля Курська. Активісти ідентифікували його як частину військового конвою, що рухався з Курська до Міллерового між 23 та 25 червня 2014 року. Також активісти встановили, що у день катастрофи його було перевезено з Донецька у Сніжне, близько 16.20 з нього була запущена ракета, що збила літак. Вранці наступного дня БУК було перевезено з Луганська на територію Росії.

У Bellingcat заявили, що їм вдалося встановити чотирьох осіб, що могли керувати транспортом, який транспортував БУК. Як відзначили активісти, опубліковані дані розслідування разом з частиною неопублікованих даних були передані Міжнародній слідчій групі, що займається кримінальним розслідуванням катастрофи.

У доповіді також спростовується низка версій, представлених російською пропагандою. "Альтернативні сценарії, представлені міністерством оборони РФ та концерном "Алмаз-Антей", є у кращому випадку помилковими, а у гіршому - свідомим намаганням ввести в оману, використовуючи сфабриковані докази", - зазначається у доповіді.

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня Рада з питань безпеки Нідерландів представить фінальний звіт щодо причин катастрофи Боїнга МН-17. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-