Держдеп США: 90% ударів РФ у Сирії спрямовані не проти ІДІЛ

Держдеп США: 90% ударів РФ у Сирії спрямовані не проти ІДІЛ

Укрінформ
Дев'ять з десяти ударів, які Росія завдає під час своїх бойових операцій у Сирії, спрямовані не проти терористів "Ісламської держави", а проти опозиції, яка хоче скинути диктатора Башара Асада.

Про це зазначив у середу під час брифінгу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Головним чином, наші занепокоєння щодо військової активності (Росії – ред.) на території Сирії полягають у тому, що вона спрямована не проти "Ісламської держави" або пов'язаних з Аль-Каїдою терористів. Понад 90% ударів, як ми бачимо сьогодні, були спрямовані не проти ІДІЛ", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

За словами Кірбі, ці удари наносяться проти груп, які виступають в опозиції режиму Асада, "та прагнуть кращого майбутнього для Сирії".

Водночас, речник держдепу наголосив, що ракетні удари РФ з Каспійського моря та бомбардування російською бойовою авіацією об'єктів у Сирії "призводять до одного й того ж результату: Асад продовжує отримувати підтримку з боку Росії, продовжує мати можливість наносити удари по своєму ж народу".

"Росія ж допомагає диктатору утриматися при владі й надалі", - підкреслив представник Держдепартаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-