Харпера розкритикували за занадто жорстку позицію щодо РФ

Харпера розкритикували за занадто жорстку позицію щодо РФ

Укрінформ
Жорстка позиція прем’єр-міністра Канади Стівена Харпера щодо Росії не корелюється із підходом решти світу.

Про це йдеться у матеріалі Рона Попескі для СВС.

«Лідер консерваторів Стівен Харпер зображує себе головним західним «цькувальником» Путіна за його вторгнення в Україну. Втім, такий підхід не сприяє дипломатичним потугам припинення конфліктів на Середньому Сході та деінде», - пише Попескі.

На його переконання, така позиція прем’єр-міністра покликана перш за все мобілізувати на свою підтримку голоси 1,2 млн українців у Канаді. При цьому Москва приділяє мало уваги словам та діям Канади.

Водночас, різкі обміни висловлюваннями відновили стару дискусію щодо моделі поведінки із агресивною Росією: ізоляція чи залучення.

«З огляду на дипломатичні зусилля, грубість Харпера зменшує можливості Канади розв’язати конфлікт», - йдеться у матеріалі.

Автор стверджує, що президент США пересилив своє відверте небажання та все ж зустрівся із Володимиром Путіним. Хоча їх зустріч не мала явних позитивних наслідків, двоє лідерів «щонайменше поговорили».

"Це свідчить, що світові лідери та громадська думка - втомлені від тліючого конфлікту в Україні, але стривожені втопленими сирійськими біженцями - вірогідно, заперечують ізоляцію Росії, надаючи перевагу її залученню", - зазначає Попескі.

Автор наголошує на тому, що для США пріоритетом стало завершення війни в Сирії, а не конфлікт в Україні, тож залучення Росії є «практичним питанням».

"Навіть неочікувані російські повітряні удари по опонентам Асада - з годинним повідомленням Вашингтону - не змінили прихильність США до тіснішої співпраці із Кремлем", - підсумовує автор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-