Обама вибачився за

Обама вибачився за "помилковий авіаудар" по шпиталю в Афганістані

Укрінформ
Президент США Барак Обама приніс персональні вибачення та висловив співчуття під час спілкування з Джоаною Лью, яка очолює організацію "Лікарі без кордонів", через "помилковий авіаудар" по шпиталю в афганському місті Кундуз.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник Білого дому Джош Ернест, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні зранку президент Обама зв'язався зі свого офісу по телефону з міжнародним президентом організації "Лікарі без кордонів" Джоаною Лью, щоби принести вибачення та висловити співчуття персоналу та пацієнтам організації, які були вбиті та поранені під час помилкового повітряного удару американських військових по польовому шпиталю в Кундузі, Афганістан", - зазначив представник адміністрації президента США.

Американський лідер запевнив, що розслідування по цьому випадку, яке продовжується, забезпечить прозорий та об'єктивний аналіз фактів і обставин інциденту. Він також пообіцяв застосувати заходи, щоб подібна трагедія не повторилася в майбутньому.

Після розмови з Джоаною Лью Обама зателефонував президентові Афганістану Ашрафу Гані, щоб "висловити співчуття" у зв'язку з людськими жертвами через інцидент. Водночас він зазначив, що продовжить працювати з афганським урядом для забезпечення безпеки народу Афганістану.

Як повідомлялося, командувач силами США в Афганістані генерал Джон Кемпбелл напередодні заявив, що США беруть на себе відповідальність за бомбардування шпиталю в Кундузі минулої суботи. Він також зазначив, що удар був нанесений на підставі даних афганських сил, які запросили підтримку з повітря під час зіткнення з бойовиками "Талібану".

За інформацією афганської сторони, бойовики вели обстріл з території лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-