Польща створює центр вдосконалення контррозвідки

Польща створює центр вдосконалення контррозвідки

Укрінформ
Невдовзі в Польщі розпочнуться спільні навчання офіцерів контррозвідки країн НАТО

Про це повідомив віце-міністр оборони Польщі Роберт Купецький, передає Радіо Польща.

Від імені Міністерства національної оборони Польщі він підписав угоду про створення Центру удосконалення контррозвідки. Центр буде розташований у Кракові, а частина об'єктів - в словацькому місті Лешт.

Згідно з договором, Польща і Словаччина беруть на себе всі організаційні роботи. За словами польського віце-міністра оборони, першим директором центру буде поляк, офіцер Служби військової контррозвідки.

Віце-міністр підкреслив, що створення центру - це більше, ніж «черговий, двадцять четвертий центр удосконалення». «Це додавання нових союзницьких можливостей до тих, які вже є, в умовах загрози зі сходу і півдня. Це реальний внесок Польщі, Словаччини і держав, які беруть участь у створенні центру, у розробку нової якості», - зазначив він.

За його словами, центр буде організовувати спільні навчання для збройних сил держав-членів НАТО, а крім того, займеться вдосконаленням загальної доктрини контррозвідок цих країн.

«Я очікую, що до кінця цього року з'являться перші офіцери НАТО. Ми передбачаємо, що розшириться також група держав, які беруть участь у роботі центру», - зазначив Купецький.

Зараз роботу центру будуть підтримувати представники Хорватії, Чехії, Литви, Німеччини, Румунії, Словенії, Угорщині та Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-