В Європарламенті розуміють, навіщо Путіну Сирія

В Європарламенті розуміють, навіщо Путіну Сирія

Укрінформ
У Європарламенті розуміють справжні наміри військового втручання Росії в Сирії, але це не дозволить відволікти увагу міжнародного співтовариства від агресії на сході України та окупації Криму.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив президент політичної групи Європейських консерваторів і реформістів у Європарламенті Саїд Камаль.

«Втручання Москви у Сирії на боці Асада є тривожною новиною, і я не виключаю, що однією з її цілей є відвернення уваги міжнародного співтовариства від Криму, Донецька та Луганська», - зазначив лідер європейських консерваторів.

Він наголосив, що Європарламент і фракція Європейських консерваторів і реформістів продовжать приділяти значну увагу ситуації на сході України та безумовно підтримувати її територіальну цілісність, процес реформ та надавати необхідну допомогу керівництву держави у подоланні кризи.

Камаль також заявив, що Президент України Петро Порошенко у своєму виступі на Генеральній асамблеї ООН висловив дуже сильний і виразний сигнал стосовно того, що Україна стала ціллю зовнішньої агресії, яку здійснює Росія, і що Кремль використовує свої повноваження у Раді Безпеки ООН для блокування важливих ініціатив. Британський політик зазначив, що повністю підтримує таку позицію України.

«Недостатній прогрес на сході України, продовження російських провокацій, посилення бойовиків є надзвичайно тривожними чинниками, особливо у ситуації, коли дуже швидко наближається дедлайн в імплементації Мінських домовленостей», - зазначив президент європейських консерваторів і реформістів у ЄП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-