Кримський «міністр» приїхав у Польщу з фальшивим паспортом – Схетина

Кримський «міністр» приїхав у Польщу з фальшивим паспортом – Схетина

Укрінформ
Польські прикордонники помилково впустили так званого "віце-прем’єр-міністра" Криму Дмитра Полонського на конференцію ОБСЄ з прав людини у Варшаві.

Польські прикордонники помилково впустили так званого "віце-прем’єр-міністра" Криму Дмитра Полонського на конференцію ОБСЄ з прав людини у Варшаві, оскільки він змінив кілька літер у закордонному паспорті. Польський уряд зробить усе можливе, щоб така ситуація не повторилася в майбутньому.

Про це в інтерв’ю польському телеканалу TVN24 заявив глава МЗС Польщі Гжегож Схетина.

"Було змінене прізвище. У санкційному списку він (Полонський – ред.) мав одне прізвище, а інше в паспорті, який використав. Від імені Прикордонної служби (Польщі – ред.) можу висловити жаль з цього приводу", - заявив Схетина.

Він додав, що польський уряд зробить кроки, щоб у майбутньому не траплялося таких ситуацій.

Як повідомив раніше в коментарі Укрінформу посол України в Польщі Андрій Дещиця, Полонський потрапив на конференцію ОБСЄ, змінивши кілька літер у написанні свого прізвища англійською мовою. Він в’їхав до Польщі, використовуючи службовий закордонний паспорт Росії.

"Віце-прем’єр" Криму вже встиг виступити на конференції ОБСЄ у Варшаві з коротким виступом. У ньому він назвав більш ніж двадцятирічний період перебування Криму у складі України "незаконним", а оскаржувати результати так званого загальнокримського референдуму 2014 року, на його думку, "немає жодного сенсу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-