Німеччина, Франція і Польща занепокоєні зростанням націоналізму в Європі

Німеччина, Франція і Польща занепокоєні зростанням націоналізму в Європі

Укрінформ
Країни Веймарського трикутника - Німеччина, Франція і Польща - занепокоєні зростанням популізму і націоналізму у багатьох країнах Європи. 

Країни Веймарського трикутника - Німеччина, Франція і Польща - занепокоєні зростанням популізму і націоналізму у багатьох країнах Європи. Ці країни мають намір спільно боротися з кризами і повернути Європі ініціативу у вирішенні криз світових.

Про це йдеться у спільній декларації міністрів Веймарського трикутника, переданій Укрінформу.

«Від здатності Європи вирішувати проблеми залежить її майбутнє. На кону стоїть наш спільний європейський проект і його місце в історії», - йдеться в декларації.

У документі зазначається, що ризик фрагментації ще ніколи не був такий високий, що «майже у всіх державах-членах росте популізм, націоналізм і спокуса самоізоляції, в результаті чого ставиться під сумнів основний принцип Європейської солідарності».

Країни Трикутника, усвідомлюючи спільну відповідальність, готові зміцнювати співробітництво і знайти відповіді на поточні європейські кризи, повернути собі ініціативу в Європі, йдеться в декларації, підготовленій до його 25-річчя. Серед завдань - спільна політика у питанні кризи біженців на основі солідарності, відповідальності і людяності; підвищення безпеки зовнішніх кордонів ЄС і активізація співробітництва з країнами, звідки походять біженці. Серед питань внутрішнього характеру - заходи із зменшення безробіття серед молоді, підвищення конкурентоспроможності і захист внутрішнього ринку, поліпшення економічної координації і зміцнення зони євро, зниження соціальних дисбалансів.

Фото www.dw.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-