У Москві та Петербурзі поліція розігнала Марш проти війни з Україною. Відео

У Москві та Петербурзі поліція розігнала Марш проти війни з Україною. Відео

Укрінформ
У Москві та Петербурзі поліція затримала учасників Маршів миру - акцій проти війни з Україною.

Як пишуть Грані.ру, у Москві було затримано 11 осіб, у тому числі організатор заходу Олексій Домніков, активісти Ірина Калмикова і Олександр Хатов.

Затриманих двома автозаками доставили до відділку поліції. Там на Домнікова оформили протокол за "проведення публічного заходу без подачі повідомлення", на інших демонстрантів - протоколи за "порушення порядку проведення публічного заходу".

У Петербурзі затримали двох: Олега Ілліна за те що у нього на плечах був пов'язаний прапор України, а на голові синьо-жовта кепка з тризубом, Ганну Шестову - за спробу розгорнути плакат.

Всього, за даними сайту Каспаров.ру, в пітерській акції взяли участь близько 2 тисяч осіб. До колони демонстрантів з синіми і жовтими кульками приєднувалися деякі перехожі, у тому числі іноземці, коли дізнавалися, яка тематика ходи.

Також в Пітері демонстранти провели поодинокі пікети з плакатами "Ні війні", "РФ - геть з України", "За анексію і агресію - винуватців до відповіді!", "Слава Україні! Героям слава!". Частина демонстрантів була одягнена у вишиванки.

Протестувальники також підтримали депутата з Псковщини Льва Шлосберга, який рік дому розпочав розслідування щодо загибелі російських десантників, таємно відправлених на війну в Україну, а потім таємно похованих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-