Єгипет заплатить за «російські» містралі €950 млн - ЗМІ

Єгипет заплатить за «російські» містралі €950 млн - ЗМІ

Укрінформ
Єгипет заплатить за обидва вертольотоносці типу «Містраль», що не дісталися Росії через анексію Криму та розв’язану війну в Україні, 950 млн євро та отримає їх вже у березні.

Про це повідомляє AFP з посиланням на оточення міністра оборони Франції Жана-Іва Ле Дріана.

«Обидва французькі військові кораблі типу «Містраль», обіцяні Єгипту, будуть продані за майже 950 млн евро», - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, офіційна передача обох «Містралів» запланована на початок березня. До того часу, французька сторона пообіцяла єгипетським партнерам навчити екіпаж управляти кораблями та коректно експлуатувати усі бортові системи. «Згідно з умовами договору, близько 400 єгипетських моряків упродовж чотирьох місяців навчатимуться у Франції, після чого наступної весни візьмуть участь у спільних з французами військових навчаннях морських піхотинців», - повідомив співрозмовник агентства.

ЗМІ повідомляє, що джерело не приховувало свого задоволення вигідними умовами та терміном укладення угоди після відмови росіянам. За його словами, одразу після оголошення про розрив нашої угоди з росіянами по Містралям», президент Єгипту аль-Сісі висловив зацікавленість в покупці цих кораблів, тому усе було зроблено надзвичайно «швидко», щоб угода відбулася. Чиновник повідомив, що перша французька делегація відвідала Єгипет у кінці серпня, а «друга посадова особа» ВМФ Єгипту була в Парижі вже 8 вересн. Окрім Єгипту, ще кілька країн висловили свою зацікавленість, але Каїр виявився більш наполегливим та цілеспрямованим.

Співрозмовник також відмовився коментувати інформацію щодо можливої участі у фінансуванні «покупки» Саудівською Аравією. «МИ не обговорювали такі деталі з Єгиптом», - сказав чиновник.

Читайте також: Нацзбори Франції узаконили розрив контракту щодо «Містралів»

Нагадаємо, що Єлисейський палац поширив у середу заяву про принципову домовленість між президентами Єгипту та Франції щодо придбання обох вертольотоносців «Містраль», які не отримала Росія через анексію Криму та розв’язання війни проти України. Заяву Єлисейський палац оприлюднив на офіційному сайті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-