Німеччина й Австрія закликають

Німеччина й Австрія закликають "не ховати голову в пісок" від мігрантів

Укрінформ
Якщо країни ЄС не зможуть дійти консенсусу в питанні розподілу біженців, це поставить під удар не лише репутацію об'єднаної Європи, але і її основоположні принципи.

Таку думку висловили канцлери ФРН і Австрії після зустрічі у вівторок у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація, що склалася, створює загрозу доктрині ЄС, його репутації. Якщо ми допустимо гуманітарну катастрофу, це поставить під питання увесь європейський проект, чому не можна дати статися", - заявив австрійський канцлер Вернер Файман на прес-конференції після зустрічі.

Глава німецького уряду Ангела Меркель зі свого боку запевнила, що ЄС впорається з цією найскладнішою ситуацією в Європі за останні десять років, але тільки якщо діятиме спільно, а не перекладаючи відповідальність на сусіда. «Ситуація набагато складніша, ніж ми думали», - визнала вона.

Її підтримав Файман, який зазначив, що чимало країн «Намагаються сховати голову в пісок і думають, що Німеччина, Австрія і Швеція звалять на себе увесь тягар з прийому біженців». Він відкинув докори деяких політиків на адресу Берліна і Відня в «м'якотілості», підкресливши, що обов'язок будь-кого - допомогти тим, хто потребує допомоги.

Читайте також: Євросоюз платитиме за біженців іншим країнам

Обидва канцлери закликали до якнайшвидшого проведення позачергового саміту ЄС з проблеми біженців, що може відбутися вже наступного тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-