Журналістів Lifenews не пустили до Молдови

Журналістів Lifenews не пустили до Молдови

Укрінформ
Знімальній групі російського телеканалу Lifenews, яка прямувала до Кишинева нібито для висвітлення антиурядового мітингу, що відбувся напередодні, відмовили у в'їзді до Молдови через відсутність у журналістів акредитації.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі Прикордонної поліції країни.

«Заборона на в'їзд до Молдови знімальної групи російського телеканалу цілком законна, оскільки у журналістів не було необхідної в таких відрядженнях акредитації, яка видається Міністерством закордонних справ і європейської інтеграції Молдови», - зазначили в прес-службі.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що нібито прикордонна поліція Молдови дала завдання співробітникам молдавської авіакомпанії не пускати до країни російських журналістів.

Нагадаємо, напередодні в Кишиневі відбулися два антиурядові мітинги. Один був організований рухом «Антифа», а інший - Громадянською платформою «Гідність і правда».

Декількох учасників першого мітингу затримали через спроби спровокувати безпорядки біля будівлі Генеральної прокуратури.

У другому мітингу, за словами організаторів, брали участь близько 100 тис. людей. Після мітингу Громадянської платформи в центрі Кишинева, перед будівлею уряду,  було встановлено наметове містечко «Гідності і правди».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-