США вітають звільнення політв'язнів у Білорусі - Держдеп

США вітають звільнення політв'язнів у Білорусі - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати вітають звільнення з в'язниці в Білорусі Миколи Статкевича, Ігоря Оліневича, Миколи Дєдка, Євгенія Васьковича, Артема Прокопенка та Юрія Рубцова.

Про це заявив речник Державного департаменту США Джон Кірбі.

Звільнення цих шістьох політичних в'язнів держдеп США вважає позитивним розвитком для Білорусі і важливим крок до нормалізації відносин зі Сполученими Штатами.

"Ми повторюємо наш заклик до керівництва Білорусі відновити політичні права цих шістьох та інших колишніх політичних в'язнів", - йдеться в заяві.

"Ми також закликаємо Білорусь поважати спільну заяву США та Білорусі, зроблену в грудні 2010 року, і провести майбутні вибори відповідно до стандартів Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ), що сприятиме подальшому поліпшенню наших двосторонніх відносин. Ці кроки зміцнять білоруський суверенітет і незалежність, яку Сполучені Штати однозначно і твердо підтримують", - сказав представник держдепартаменту.

Як повідомляв Укрінформ, вчора президент Білорусі Олександр Лукашенко помилував шістьох білоруських політв'язнів, серед яких свого суперника на президентських виборах - Миколу Статкевича. Оглядачі вважають, що це зроблено для налагодження відносин із Заходом. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд назвав звільнення шістьох політичних в'язнів у Білорусі важливим рішенням яке "нарешті, йде в правильному напрямку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-