Новий прем'єр розпорядився зробити Молдову привабливою для придністровців

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Валеріу Стрелець вважає, що переговори щодо Придністровського врегулювання у форматі «5+2» повинні приносити конкретні результати, а не мати символічний характер.

Про це він заявив на проведеному в Кишиневі засіданні урядової Комісії з реінтеграції, передає власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

«Важливо, щоб переговори у форматі «5+2» не носили символічний характер. Вони повинні давати конкретні результати. Ми повинні прагнути до модернізації країни, щоб правобережжя Дністра стало привабливим для жителів лівого берега (для Придністров'я. - Ред.)», - зазначив Стрелець.

Читайте також: 

Він доручив членам Комісії з реінтеграції до наступного засідання підготувати конкретний план дій з реінтеграції країни.

Урядова Комісія з реінтграціі була утворена 2011 року. Її очолює прем'єр-міністр Молдови. Останнє засідання Комісії пройшло у вересні 2013 року. У переговорах з Придністровського врегулювання у форматі «5+2» беруть участь Молдова і Придністров'я - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія - гаранти, ЄС і США - спостерігачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-