Чим гірші справи Газпрому, тим вищі бонуси керівництва - фонд Навального

Чим гірші справи Газпрому, тим вищі бонуси керівництва - фонд Навального

Укрінформ
Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального опублікував звіт, в якому пов'язав неефективну роботу «Газпрому» з високими доходами його топ-менеджерів.

Матеріал розміщено на сайті ФБК.

«Загальна сума винагороди членів Ради директорів і Правління становить 4,4 млрд рублів за 2014 рік. В результаті доходи членів правління «Газпрому» мають воістину вражаючий вигляд навіть порівняно з доходами їхніх західних колег у набагато більш успішних компаніях», - робить висновок ФБК.

Основні особливості роботи топ-менеджменту «Газпрому» - величезні преміальні, наявність безлічі «дочок», у кожній з яких можна виписувати окремі бонуси, відсутність фінансової відкритості. І все це виплачується без зв'язку з результатами роботи. А вони не вражають.

Читайте також: Газпром може «прогоріти» на 400-мільярдному контракті з Китаєм – FT

Показники роботи «Газпрому» дедалі гірші: «Видобуток газу падає і в 2014 році становить 80% від максимального рівня видобутку в 2006 році. Схоже, що в 2015 році видобуток упав настільки, що дані про нього вирішили засекретити! Найбільші проекти компанії, на які було витрачено понад 2 трлн рублів, виявилися незатребуваними. Компанія поступово перемістилася на 170 місце в списку Financial Times, а її ринкова капіталізація в три рази менша, ніж корпорації Walt Disney. ЄС посилено шукає альтернативу і створює енергетичний союз, щоб знизити свою залежність від російського газу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-