Путін особисто віддав наказ убити Литвиненка - адвокат

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін "віддав особисте розпорядження" про вбивство Олександра Литвиненка, заявила сторона обвинувачення на громадському дізнанні у справі про загибель колишнього співробітника ФСБ, яке триває в Лондоні.

Адвокат сім'ї Литвиненка Бен Еммерсон сказав, що відповідальність російської держави у вбивстві була "переконливо доведена", передає Бі-бі-сі.

Еммерсон стверджує, що Кремль хотів убити Литвиненко і надав для цього засоби.

Він додав, що наукова експертиза довела, що колишнього агента вбили Дмитро Ковтун і Андрій Луговий.

За словами Еммерсон, російський президент і його оточення "прямо замішані в організованій злочинності" і "готові вбивати тих, хто стоїть на шляху".

"Якщо винна російська держава, то винен Володимир Путін. Не за якоюсь версією, що він несе відповідальність за дії підлеглих, а тому що він особисто віддав наказ про ліквідацію ворога, який викривав його і його бандитів", - сказав Еммерсон.

Вдова убитого, Марина Литвиненко, заявила, що, на її думку, "вбивці та їх господарі розкриті". За її словами, її чоловік пообіцяв виявляти корупцію в ФСБ і вищих ешелонах влади.

Натомість прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив Бі-бі-сі, що Кремль не вважає слухання у справі про вбивство Олександра Литвиненка у Високому суді Лондона такими, що заслуговують довіри.

Нагадаємо, російський екс-розвідник Олександр Литвиненко помер 23 листопада 2006 року в Лондоні в результаті отруєння радіоактивним полонієм-210.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-