Чернігівський музей Михайла Коцюбинського прикрасять оригінальними іграшками

Фото

До новорічно-різдвяних свят Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського прикрасять в’язаними гачком кульками, дзвіночками, сердечками, ангелами та сніжинками.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила заступниця директора музею Наталія Коцюбинська.

«Такі чудові новорічні прикраси плете наша працівниця Тетяна Циганкова. Вона захопилася цим ще минулого року, але тоді таких виробів було всього кілька. Зараз їх у неї вже десятки, тож ми вирішили для створення святкового настрою прикрасити ними парадний хол і залу», - розповіла вона.

За словами Коцюбинської, більшість прикрас Циганкова плела ще влітку, а зараз завершує роботу над ними. Спочатку майстриня крохмалить вироби, потім робить їх об’ємними і вже зверху покриває розведеним клеєм ПВА.

Для надання іграшкам потрібної форми жінка використовує власноруч виготовлені макети, переважно з пінопласту,  а також надувні гумові кульки. Останні вона вставляє у виріб, надуває до потрібного розміру, а коли натягнута як треба й намащена клеєм прикраса засохне, повітря спускає.

Розвісити в музеї прикраси планують у вигляді гірлянд. Для їх створення оригінальні іграшки нанижуть на риболовецьку ліску.

Наталія Коцюбинська додала, що парадну залу музейники прикрасять також власноруч виготовленим декором із природних матеріалів - шишок, ялинкових гілок та жолудів.

Фото: Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського