В Україні стартував проєкт «Пишемо есе»

Громадська організація «Смарт освіта» розпочала «Національний проєкт: пишемо есе», який має на меті змінити підходи до навчання письма в школах.

Про це повідомляє громадська організація, передає Укрінформ.

За словами голови правління ГО «Смарт освіта» Галини Титиш, проєкт покращить навички учнів висловлювати свою думку на письмі. Найефективніший спосіб зробити це – надати вчителям методики, навички й матеріали для ефективного навчання письма. 

Проєкт передбачає системні зміни, а його кінцевим результатом будуть напрацьовані програми навчання для майбутніх учителів і підвищення кваліфікації для педагогів. Передбачається три етапи проєкту.

Результатами впровадження «Національного проєкту: пишемо есе» стануть навчальні програми з розвитку навичок письма для педагогічних вишів-учасників проєкту, програми для підвищення кваліфікації вчителів-практиків на базі ІППО (для ІППО-учасників проєкту), модифікації до уроків української мови та літератури.

Також будуть доступні на сторінках nus.org.ua методичні рекомендації для вчителів, як навчати писати різні види есеїв у школі, а команда національних тренерів, навчена найновіших методик та інструментів із розвитку навичок письма, буде готувати українських учителів навчати учнів писати якісно.

Читайте також: Навчатися і працювати: 10 питань про дуальну освіту

За даними УЦОЯО за 2019 рік,  86% українських випускників не вміють добре сформулювати свою думку щодо того питання, яке виноситься для написання власного висловлювання на ЗНО.