За рік портал «Дія» відвідали понад 3,6 млн користувачів - Федоров

За рік портал державних онлайн-послуг «Дія» відвідало понад 3,6 млн користувачів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Фейсбуці.

Він нагадав, що Мінцифри у квітні 2020 року запустило портал «Дія» та онлайн-послуги для ФОП.

"Більше як 3,6 млн відвідувань порталу. 94% користувачів задоволені якістю послуг для ФОП. Більше 275 тисяч українців успішно скористалися послугами. За рік близько 40% підприємців відкривали ФОП онлайн. У 2019 році ця цифра становила лише 5%. Онлайн-послуги для ФОП потенційно заощаджують до 255 мільйонів гривень — 81% користувачів визнають ефективність послуг у боротьбі з корупцією", - написав віцепрем'єр.

Він додав, що процес відкриття ФОП скоротився з 30 до 3 етапів, а кількість полів для заповнення з 58 — до 10. Дані, які заявник раніше вводив у кабінеті громадянина на порталі Дія, автоматично підтягуються до заяви — так само як і дані електронного підпису. При відкритті ФОП можна також зареєструватися платником ПДВ. А ще послуга з реєстрації ФОП включає взяття на облік платників єдиного податку податковою службою та державними органами статистики.

На порталі також можна відкрити ТОВ. Вже 1700 відкритих ТОВ, а сама послуга займає 30 хвилин онлайн. На порталі можна отримати онлайн більше як 50 державних послуг. Серед них єМалятко, реєстрація місця проживання дитини, будівельні послуги, оформлення допомоги по безробіттю, запис до листа очікування вакцинації від COVID-19 та інші.

Федоров нагадав, що Мінцифри планує запустити повністю автоматичні послуги для ФОП. Щоб після звернення громадян автоматична система приймала рішення щодо реєстрації фізичної особи-підприємця, внесення змін або закриття.

Як повідомляв Укрінформ, бренд і концепцію застосунку та порталу "Дія" представили 27 вересня 2019 року в Києві. У першій версії додатку були доступні 33 онлайн-послуги та низка електронних документів.

Читайте також: Кожен другий українець торік скористався щонайменше однією е-послугою

У жовтні 2020 року Мінцифри презентувало оновлений додаток "Дія 2.0" та запустило низку нових адміністративних послуг на порталі "Дія". Мінцифри у квітні 2021 року під час Diia Summit презентує нові цифрові послуги на порталі "Дія" та чергові оновлення додатку "Дія".