«Активні парки – локації здорової України»: на Донеччині у квітні стартує пілотний проєкт

У чотирьох містах Донеччини пілотний проєкт «Активні парки – локації здорової України», ініційований Президентом Володимиром Зеленським, стартує вже у квітні.

Як передає Укрінформ, організаційні питання започаткування проєкту розглянули на робочій нараді під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна, йдеться 18 березня на сайті ОДА.

Зазначається, що проєкт, спрямований на організацію оздоровчої рухової активності громадян, у квітні планується запровадити у Бахмуті, Краматорську, Маріуполі та Покровську.

Локаціями для активного дозвілля визначено популярні серед мешканців місця: у Краматорську – парк культури та відпочинку ім. О.С. Пушкіна, у Маріуполі – парк «Веселка», у Покровську – парк «Ювілейний», у Бахмуті – відкритий комплексний майданчик по вулиці Ювілейній, 81а. Розглядається можливість одночасного проведення заходів з їх онлайн-трансляцією на основній сцені в Краматорську.

Читайте також: «Куяльницький»: на Одещині планують створити національний природний парк

Задля проведення мешканцями індивідуальних тренувань планується залучити такі основні елементи, як «шведська» стінка, комплекс турніків/гімнастичних брусів, лавка для виконання динамічних вправ, сходинки, а також зона (вільний простір) для створення координаційної лінії. Обов’язковою умовою є облаштування цього обладнання QR-кодом, аби кожен охочий міг перейти на спеціальний сайт та переглянути відеоуроки з вправами різного рівня складності.

Відповідні елементи навігації та інформаційні матеріали для поширення будуть надані на місця найближчим часом після їх погодження в Офісі Президента України. Очікується, що після запуску пілотних проєктів у п’яти регіонах, починаючи з травня, подібні активні парки запрацюють у громадах по всій країні.

Як повідомляв Укрінформ, 17 грудня 2020 року Президент підписав указ «Про започаткування соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». Ним передбачено, що до 1 травня 2021 року Кабінет Міністрів повинен розробити та затвердити положення про соціальний проєкт. Обласні та Київська міська державні адміністрації мають розробити та затвердити заходи щодо організації оздоровчої рухової активності громадян у місцях масового відпочинку; упроваджувати із залученням громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості сучасні форми, методи і засоби фізкультурно-спортивної роботи з урахуванням місцевих природних умов, традицій, економічних факторів, умов праці та вільного часу громадян; забезпечувати популяризацію здорового способу життя серед населення.

Фото з відкритих джерел