США закликали владу Грузії просувати країну до членства у Євросоюзі

Заява

Сполучені Штати привітали народ Грузії з Днем незалежності та закликали місцеву владу зробити кроки до членства країни в Євросоюзі впродовж наступних місяців, які в Вашингтоні назвали «ключовими» для використання цієї можливості.

Про це йдеться в офіційній заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненій у неділю, передає Укрінформ.

Як підкреслив глава Держдепартаменту США, останні дванадцять місяців були важливими для грузинського народу, включно з історичним досягненням Грузії статусу кандидата в члени Європейського Союзу.

«Наступні кілька місяців стануть ключовими для того, щоби ця можливість стала реальною»,- наголосив він.

У цьому зв’язку Блінкен підкреслив, що Сполучені Штати продовжать рішуче підтримувати прагнення грузинського народу до євроатлантичного майбутнього. Крім того, він підтвердив тверду прихильність Вашингтона допомогти Грузії розбудувати безпечну, процвітаючу європейську демократію, якої її громадяни надзвичайно бажають і заслуговують.

«Ми закликаємо лідерів Грузії вжити необхідних кроків для просування Грузії далі в правильному напрямку»,- підкреслив держсекретар США.

Читайте також: Президентка Грузії у День незалежності заявила, що європейське майбутнє країни під загрозою

Як повідомляв Укрінформ, у неділю Грузія відзначила День незалежності. У Тбілісі в цей день пройшла акція протесту проти закону «Про прозорість іноземного впливу».

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі у суботу, ветувала цей закон. Водночас у правлячої партії «Грузинська мрія» є достатньо голосів для подолання вето. Якщо і після цього президент не підпише закон, його має підписати та оприлюднити голова парламенту.