У Польщі вночі піднімали у повітря винищувачі через обстріл України

У Польщі в ніч проти неділі, 26 травня, піднімали у повітря винищувачі F-16 для убезпечення повітряного простору через обстріл Росією території України.

Про це повідомляє у соцмережі X Оперативне командування ЗС Польщі, передає Укрінформ.

“У повітряному просторі Польщі чергують польські і союзницькі літаки... Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана із завданням ракетних ударів по об’єктах, які розташовані, зокрема, на території західної України… Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі”, - йдеться в повідомленні.

Згодом Оперативне командування поінформувало, що операції авіації в повітряному просторі Польщі припинені, а розгорнуті сили та засоби повернулися до стандартної оперативної діяльності.

Читайте також: Росія втратила за минулу добу в Україні ще 1110 військових та літак

Як повідомлялося, Сили оборони України цієї ночі збили 12 ракет і 31 ударний БпЛА, запущені Росією. Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук уточнив, що повітряні цілі знищувались у Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Вінницькій та Чернігівській областях.

Президент Володимир Зеленський вважає, що деякі сусіди України, зокрема Польща, могли б збивати російські ракети на заході України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив нещодавно, що союзники мають повне право збивати зі своєї території російські ракети, що пролітають над Україною.

МЗС Польщі у коментарі Укрінформу повідомило, що у Польщі з технічної та юридичної точок зору розглядаються питання щодо можливого залучення систем ППО до збиття російських ракет поблизу кордонів країни, але жодних рішень з цього приводу не прийнято.

Фото: Ekathimerini