В Ірані поховали загиблого в авіакатастрофі президента

Сьогодні загиблого в авіакатастрофі президента Ірану Ібрагіма Раїсі поховали в його рідному місті, Мешхеді.

Обов’язки тимчасового президента країни до виборів, що відбудуться у червні, виконуватиме перший віцепрезидент Мохаммад Мохбер.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

«Багатотисячний натовп заповнив вулиці священного для Ірану міста Мешхед сьогодні на похоронах президента Ібрагіма Раїсі, який загинув чотири дні тому внаслідок аварії гелікоптера», - йдеться у повідомленні,

В Мешхеді, де поховали Раїсі, напередодні розвісили великі фото загиблого іранського лідера, також ісламські релігійні символи.

Читайте також: Президентські вибори в Ірані призначили на 28 червня

63-річний Раїсі вважався імовірним наступником 85-річного верховного лідера Ірану Алі Хаменеї, який має повну владу в Ірані. Раїсі проводив жорстку політику свого наставника Хаменеї, спрямовану на зміцнення клерикальної влади, розправу з опонентами та жорстку позицію щодо зовнішньополітичних питань, таких як ядерні переговори з США.

Як повідомлялося, президент Ірану Ібрагім Раїсі та міністр закордонних справ Хосейн Амір Абдоллахіян загинули внаслідок аварії гелікоптера, що сталася 19 травня. Гелікоптер впав у гірській місцевості поблизу кордону з Азербайджаном. В Ірані оголосили п’ятиденну жалобу за Раїсі.

Фото ілюстративне: Getty Images