Прем’єру Словаччини зробили ще одну операцію

Поранений прем'єр-міністр Роберт Фіцо у п'ятницю переніс ще одну операцію, наразі він у свідомості, його стан стабільний, але все ще тяжкий.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє словацьке інформаційне агентство TASR.

"Прем'єр-міністр Роберт Фіцо переніс у п'ятницю ще одну операцію. Про це повідомили в той же день віце-прем'єр Роберт Калінак і директор лікарні в Банській Бистриці Міріам Лапунікова, додавши, що його стан стабільний, але все ще тяжкий, хоча він вже перебуває у свідомості", - йдеться у повідомленні.

Словацьке видання Spectator повідомляє, що у четвер у другій половині дня прем’єра Фіцо у лікарні відвідав новообраний президент Петер Пеллегріні, який повідомив журналістам, що лікарі змогли стабілізувати стан Фіцо, однак його життя залишається в небезпеці.

"Прем'єр-міністр ледве уникнув смерті", - сказав Пеллегріні.

Він додав, що на пораненого главу уряду чекають найважчі години та дні. За словами Пеллегріні, Фіцо може говорити, але є дуже ослабленим.

Читайте також: Словацькі журналісти звернулися до політиків після замаху на Фіцо: потрібно розрядити ситуацію

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо 15 травня госпіталізували у тяжкому стані внаслідок вогнепальних поранень. Подія сталася після засідання уряду в словацькому місті Гандлова. МВС заявило, що виконавець замаху здійснив п’ять пострілів у Фіцо. Словацька поліція висунула звинувачення 71-річному Юраю К.

У лікарні, в якій перебуває словацький прем’єр після отриманих поранень, заявили, що стан Фіцо був "стабілізований, але залишається дуже тяжким".