В Аргентині страйкують через реформи президента - зупинився транспорт, не працюють магазини

Відео

Аргентинські профспілки проводять загальний страйк, протестуючи проти заходів жорсткої економії та реформ президента Хав'єра Мілея.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, у південноамериканській країні на 24 години зупинився громадський транспорт, зернопереробний сектор, супермаркети, аеропорти та банки. Школи та університети обмежили свою роботу.

Генеральний секретар найбільшої профспілки CGT Х'юго Яскі зазначив, що страйк спрямований проти «уряду, який приносить користь лише багатим за рахунок народу, роздає природні ресурси і прагне ліквідувати права трудящих».

Водночас прессекретар президента Мануель Адорні напередодні заявив, що страйк «не має жодної причини або видимого виправдання». За його словами, близько семи мільйонів людей постраждають через перебої в роботі транспорту.

За інформацією Bloomberg, потяги, метро та кілька автобусних ліній в Аргентині не працюватимуть протягом доби.

Найвпливовіші профспілки країни чинять опір спробам президента Мілея провести реформи, які б знизили витрати компаній на вихідну допомогу і ще більше розширили можливості кампанії жорсткої економії.

Читайте також: Іспанія засудила словесну атаку президента Аргентини на свого прем'єра

Як повідомляв Укрінформ, президент Аргентини Хав'єр Мілей у грудні 2023 року оголосив заходи щодо дерегуляції економіки, які передбачають скасування або зміну понад 300 правил, зокрема щодо орендної плати та праці. Центральний банк Аргентини випустить 10-річні векселі, аби залучити $3,2 млрд для погашення боргу країни.

Фото з сайту mercopress.com