У Таїланді спалахнув резервуар із хімікатами, є загиблий і поранені

Фото, відео

Щонайменше одна людина загинула і ще четверо зазнали поранень унаслідок величезної пожежі, що спалахнула в четвер на резервуарі для зберігання хімікатів в індустріальному парку на сході Таїланду.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ. 

Про пожежу в індустріальному парку Маб Та Пхут вперше повідомили вранці, її вдалося локалізувати більш ніж через шість годин. За оцінками пожежників, для того, щоб повністю загасити полум'я, може знадобитися понад 10 годин, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю провінції Районг.

Близько 400 робітників і жителів були евакуйовані до тимчасового притулку, повідомили чиновники.

Згідно з повідомленням, горить резервуар ємністю 2 500 кубометрів компанії Mab Ta Phut Tank Terminal, яка управляє комерційним портом і терміналом для зберігання нафтохімічних продуктів. У резервуарі містився піролізний бензин - суміш хімічних речовин, які зазвичай використовуються при змішуванні бензину.

Читайте також: На хімзаводі у Техасі сталася пожежа

У заяві компанії йдеться про те, що вона розслідує причину пожежі і вживатиме заходів, щоб запобігти її повторенню. Компанія висловила свої співчуття і заявила, що готова надати компенсацію постраждалим.

Фото: MGR Online

На відео та фото з місця події видно величезний шлейф чорного диму і вирування вогню, що охопив резервуар, який стояв поруч з кількома іншими.

У 2021 році компанії було наказано тимчасово припинити діяльність після того, як ще один з її резервуарів для зберігання вибухнув і загорівся, в результаті чого троє людей загинули і двоє зазнали серйозних поранень.

Як повідомляв Укрінформ, у берлінському районі Ліхтерфельде сталася пожежа у приміщеннях однієї з найвідоміших збройових компаній Diehl Metal.

Фото: Bright TV