У російському Башкортостані безпілотник атакував завод Газпрому

У російському місті Салават, що у Башкортостані, через влучання безпілотника на підприємстві, яке належить Газпрому, виникла пожежа.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Як повідомила низка телеграм-каналів, зокрема Mash і Baza, причиною пожежі стало влучання безпілотника. Згодом про атаку безпілотника повідомив глава Республіки Башкортостан Радій Хабіров. Постраждалих, за попередніми даними, немає.

«Безпілотник здійснив атаку на промзону міста Салават, після якої сталося задимлення в районі однієї з установок підприємства "Газпром нафтохім Салават". Підприємство працює в штатному режимі», - стверджує Хабіров.

За даними Baza, безпілотник вдарив в установку каталітичного крекінгу. «Займання невелике, тому працівників не евакуйовували, завод працює в штатному режимі», - пише канал, публікуючи кадри того, що сталося. Відео публікує також Mash Batash.

Як зазначає видання, це перша подібна подія в Башкортостані з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні. Офіційно російська влада поки що не стверджує, що безпілотник був українським. Від кордону України до Башкортостану - понад 1000 кілометрів. Раніше, як стверджувалося, українські безпілотники вже завдавали ударів по об'єктах у таких віддалених регіонах Росії, як Вологодська, Нижньогородська області, Татарстан.

Читайте також: ГУР атакувало завод із виробництва «Шахедів» у Татарстані - джерело

За останні кілька місяців українські безпілотники атакували понад десяток нафтопереробних заводів і нафтобаз на території Росії.

Як повідомлялось, у ніч проти 9 травня російські пропагандистські Tелеграм-канали заявили про атаку українських безпілотників на нафтопереробний завод у селі Юрівка під Анапою Краснодарського краю РФ. Вибухи пролунали близько 02:00 та тривали до 03:00. Згодом оперативний штаб Краснодарського краю підтвердив атаку безпілотників на Слов'янський нафтопереробний завод.

Джерело у правоохоронних органах повідомило, що у Краснодарському краї безпілотники СБУ уразили дві перевалочні нафтобази.