Росіяни бояться перевантажувати Кримський міст, бо він може обвалитися - Плетенчук

Наразі ворог не використовує в повному обсязі Кримський міст для логістики.

Про це начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук сказав в етері телеканалу "Еспресо", передає Укрінформ

"Росіяни відчувають хвилювання з приводу того, що міст може не витримати. Іноді їхні пабліки теж підтверджують цю інформацію. Вже була не одна офіційна заява від СБУ, що після вдалої операції СБУ й ВМС, в результаті чого було завдано удару по опорі Кримського мосту, подальша експлуатація залізниці в повному обсязі фактично унеможливлена", - пояснив Плетенчук.

За його словами, Кримський міст може не витримати навантаження після того, як отримав пошкодження.

"Наразі ворог не використовує в повному об'ємі цей інструмент для логістики, проте це не заважає йому перекидати особовий склад вантажівками або деякі зразки озброєння. Наприклад, причіпна артилерія може проїхати або оперативно-тактичний ракетний комплекс типу "Іскандер" теж може проїхати по мосту. Але ешелони з броньованою технікою там спостерігалися дуже давно", - зауважив Плетенчук.

Читайте також: Росіяни бояться пропускати Кримським мостом потяги з пальним - Плетенчук

Як повідомлялося, СБУ двічі підірвала Кримський міст - у жовтні 2022 року за допомогою вантажівки з вибухівкою і у липні 2023 року морськими дронами.

Фото з сайту znaj.ua