У Росії визнали «небажаною» організацію Freedom House

Генеральна прокуратура Росії визнала "небажаною" відому неурядову організацію Freedom House.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал відомства країни-агресора.

У наглядовому органі вважають, що діяльність Freedom House спрямована на «сприяння встановленню так званої головної ролі США у світі» та участь у «просуванні політики недружніх держав щодо російсько-українського конфлікту», у тому числі щодо «дискредитації» російської армії.

Freedom House, зазначає прокуратура, активно закликає до надання допомоги Україні, конфіскації російських активів на користь України, збільшення санкційного тиску на Росію та запровадження санкцій проти третіх країн "за підтримку Москви".

«Організація надає інформаційну, фінансову, юридичну підтримку: російським опозиційним структурам; прозахідним та ЛГБТ-активістам, які відстоюють їхні інтереси спільнотам; особам, засудженим за скоєння терористичних злочинів», - йдеться у повідомленні прокуратури країни-агресора.

Читайте також: У Росії визнали небажаною організацією «Комітет інгушської незалежності»

Freedom House була заснована у 1941 році. На сайті організації заявлено, що вона займається питаннями зміцнення демократії та захисту прав людини у світі.

Як повідомлялося, закон про небажані організації, згідно з яким їм забороняється працювати на території РФ, Путін підписав у травні 2015 року. Визнання організації в Росії «небажаною» також означає, що особи, які співпрацюють з нею, можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності. За статтею про співпрацю з ними кількох громадян Росії засудили до ув'язнення.

Фото: Амір Ісаєв / kun.uz