Туск: Якби Європа була краще підготовлена, то Путін не напав би на Україну

Європейські лідери свого часу не змогли розгледіти загрозу з боку Росії, а якби ЄС був краще готовий у безпековому плані, то керівник Кремля Володимир Путін, можливо, не напав би на Україну.

Про це під час Європейського економічного конгресу у Катовіце заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, передає власний кореспондент Укрінформу.

Глава польського уряду підкреслив, що сьогодні Європа має стати безпечним континентом завдяки своїм зусиллям, зокрема оборонного характеру.

“Це не так, що Україна, беручи до уваги диспропорції, має програти Росії. Ні! Якби Європа була краще підготовлена, якби Європі та європейським лідерам багато років тому вистачило уяви, якби Європа була краще підготовленою на такі складні часи, то, можливо, Росія не наважилася б напасти на нашого друга – Україну”, - наголосив Туск.

Читайте також: Польща вважає, що може налаштувати Трампа проти РФ - Politico

За його словами, ЄС упродовж наступних кільканадцяти місяців має здійснити зусилля і підвищити свою обороноздатність таким чином, щоб ніхто не наважився напасти на Європу.

Як повідомлялося, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час Європейського економічного конгресу у Катовіцах сказала, що Європа розуміє загрозу з боку Росії, яка намагається усілякими способами діяти всередині ЄС і ззовні, аби встановити свій контроль над європейським континентом. Протидіючи Росії, ЄС захищає себе й Україну.

Фото: tvn24.pl