ХАМАС прийняв пропозицію щодо припинення вогню у Газі

Лідер ХАМАСу Ісмаїл Ханія у понеділок повідомив посередникам Катару та Єгипту, що угруповання прийняло їхню пропозицію щодо припинення вогню у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Barron`s із посиланням на AFP.

У заяві угруповання, розміщеній на його офіційному сайті, зазначається, що Ханія провів телефонну розмову із прем’єр-міністром Катару шейхом Мухаммадом бін Абдулрахманом Аль Тані, а також із міністром розвідки Єгипту Аббасом Камелем та повідомив їм про схвалення ХАМАСом пропозиції щодо угоди про припинення вогню в анклаві.

Читайте також: Ізраїль закликав евакуювати населення з частини Рафаха перед очікуваним наступом

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня у столиці Єгипту Каїрі відбулися переговори про припинення вогню в секторі Газа за участю посередників та делегацій Ізраїлю й ХАМАС.

Напередодні переговорів ХАМАС знову повторив свої вимоги, висунуті в пропозиції від 14 березня до резолюції Ради Безпеки ООН із закликом до припинення вогню в секторі Газа, яку РБ ООН прийняла 25 березня. Вимоги включають постійне припинення вогню, виведення ізраїльських військ із Гази, повернення переміщених осіб і масштабний обмін палестинських ув’язнених на ізраїльських заручників, які утримуються в Газі.

Читайте також: У ХАМАСі заявляють про понад 34 600 загиблих у секторі Гази

Раніше агенція Reuters повідомляла, що ХАМАС прийняв пропозицію єгипетських посередників і направить на переговори заступника керівника угруповання в Газі Халіла Аль-Хайя.

Фото: АА