Глава Пентагону підтвердив присутність військових РФ на американській авіабазі у Нігері

Міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив присутність російських військових на американській авіабазі у Нігері, але применшив можливість їх взаємодії з американськими силами.

Про це він сказав під час пресконференції в столиці штату Гаваї Гонолулу, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Росіяни знаходяться в окремому комплексі і не мають доступу до американських військ або нашої техніки», - сказав Остін.

«У фокусі моєї уваги завжди знаходиться безпека і захист наших військ... Однак наразі я не бачу суттєвої проблеми з точки зору захисту наших сил», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, агентство Reuters із посиланням на посадовця Пентагону написало напередодні, що російські військові увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські підрозділи, які ще не встигли залишити країну на вимогу хунти, що захопила владу торік.

Після військового перевороту нове керівництво зажадало від США вивести з країни майже тисячу військовослужбовців. Зазначається, що доти Нігер був ключовим партнером Сполучених Штатів у боротьбі з бойовиками, котрі вбили тисячі людей.

Читайте також: Військові РФ у Нігері ввійшли на базу, де дислоковані американці - Reuters

Представник Міноборони США уточнив, що російські війська не контактують з американськими, а використовують окремий ангар на авіабазі 101, яка розташована поруч з міжнародним аеропортом Ніамея, столиці Нігеру.

Після перевороту американські військові передислокували частину своїх сил у Нігері з авіабази 101 на авіабазу 201 в місті Агадез у центрі країни. Що саме залишилося на базі 101, – достеменно невідомо.

Фото: АА