США ввели нові санкції проти Росії та країн, які допомагають їй виробляти зброю

Уряд США оголосив про введення сотень нових санкцій проти російської військово-промислової бази, програм хімічної та біологічної зброї, а також компаній і осіб у третіх країнах, які допомагають РФ виробляти зброю.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США, поширеному в середу, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати продовжують знижувати потенціал військово-промислової бази Росії та переслідувати треті країни за підтримку (РФ - ред.), запровадивши майже 300 нових санкцій», - зазначається в повідомленні.

Зауважується, що Міністерство фінансів США ввело санкції проти майже 200 організацій та фізичних осіб. У тому числі, це стосується суб’єктів як у Росії, так і в Азербайджані, Бельгії, Китаї, Словаччині, Туреччині та Об’єднаних Арабських Еміратах, які дозволяють РФ отримати технології та обладнання з-за кордону.

Крім того, Держдепартамент США ввів обмеження проти понад 80 суб’єктів, які дозволяють Росії обходити раніше введені санкції, а також пов’язані з програмами розробки хімічної й біологічної зброї РФ та її оборонно-промисловою базою.

Читайте також: Західні партнери України вимагають від ОАЕ не допомагати Росії обходити санкції - Reuters

Крім того, обмеження Держдепартаменту США націлені скорочення прибутків РФ від виробництва в енергетиці, металургійній і гірничодобувній промисловості. Окремо запроваджені санкції проти осіб у зв’язку зі смертю російського опозиціонера Олексія Навального.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Державний департамент заявив, що політика США щодо притягнення до відповідальності Росії через її війну проти України не змінилася та передбачає подальші обмеження для РФ, щоби змусити Кремль припинити агресію проти України.