У Варшаві намагалися підпалити синагогу «коктейлями Молотова»

У Варшаві невідомі зловмисники намагалися підпалити синагогу Ножиків, використовуючи «коктейлі Молотова».

Про це інформує польська поліція, а також глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

У варшавській поліції повідомили, що вони отримали повідомлення про спробу підпалу синагоги і зараз розслідують цей інцидент.

Своєю чергою глава МЗС Польщі у соцмережі X зазначив, що підпалом варшавської синагоги хтось намагається зіпсувати полякам свято 20-річчя вступу Польщі до ЄС.

Рабин Шудріх повідомляє, що синагогу Ножиків хтось намагався підпалити «коктейлем Молотова». «Слава Богу, ніхто не постраждав. Цікаво, хто намагається зірвати річницю нашого вступу в ЄС? Може, ті самі, що малювали зірки Давида в Парижі?» - написав Сікорський.

Глава польської дипломатії мав на увазі інциденти, що трапилися в листопаді минулого року у Парижі та його передмісті, коли невідомі малювали зірки Давида на будинках, де проживали євреї. Згодом французька поліція виявила російських слід у цих актах вандалізму. Його метою була дестабілізація ситуації у Франції у контексті зростання антисемітських настроїв у країні через війну Ізраїлю з ХАМАСом.

Читайте також: У польському Сеймі проросійський депутат загасив із вогнегасника ханукальні свічки

Посольство США в Польщі також рішуче засудило напад на синагогу Ножиків у Варшаві.

«Ми солідарні з членами синагоги та всією єврейською громадою Польщі. Ми підтримуємо всіх, хто бореться з антисемітизмом», - йдеться в повідомленні посольства США у Польщі.

Як повідомлялося, синагога Ножиків є найстарішою діючою синагогою у Варшаві.

Фото: РАР